Kijk niet naar de maat maar of iets lekker zit

Het gaat niet om de maat maar of het lekker zit

Het gaat niet om de maat, maar of het lekker zit, een maat is maar een getal. Upsa! broekjes

Zo, het is nu echt kouder aan t worden. Daarom heb ik van de week maar weer eens geshopt. Wat ik jammer vind, is dat ik mij laat leiden door de maat in de kleding. Want die verschilt bij mij nogal.

In mijn kast heb ik serieus maat S tot en met XXL hangen, oftewel maat 36 tot en met 44. Ik schommel niet extreem, hooguit een kilo of 3, ik blijf dus redelijk hetzelfde. Alleen mijn kledingmaat schommelt. Echt, een maat is maar een getal.

De ene keer heb ik een grotere maat dan normaal, dan weer mijn reguliere maat en heel soms een kleinere maat. Als ik een kleinere maat heb dan ben ik blij. Waarom? Maten verschillen, per merk, per kledingstuk en vaak maakt het ook nog uit waar het merk vandaan komt. Als het uit Italië komt, dan kan ik zo 2 maten groter pakken.

Het belangrijkste is dat ik mijn ogen gebruik, dus eerst passen en in de spiegel kijken of het goed staat en vooral lekker zit. Je moet gewoon kunnen ademen en je er lekker in kunnen bewegen. Freewomenmovement! Dus zeker niet een jurk net te strak kopen, want dat zit niet prettig en ziet er niet uit. En ook niet denken van ach, ik ga nog wat kilootjes afvallen, dit is een soort beloning als ik afgevallen ben. Niet doen, pak dan gewoon een maatje groter. Of doe het niet.

Heb mijzelf nu voorgenomen om de volgende keer eerst de jurk voor mij te houden en kijken of deze past, en dan pas naar het pashokje te hollen. En als ik er helemaal blij mee ben pas naar de maat te kijken. Of het liefst helemaal niet er naar te kijken. Maar ik ben bang dat ik dat toch niet laten kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *